„Bajdenomobil“ stiže u Beograd

Izvor: Blic, 18.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Bajdenomobil“ stiže u Beograd

Potpredsednika SAD Džozefa Bajdena, koji u sredu stiže u Beograd, sačekaće automobil sličan onome koji koristi i predsednik SAD Barak Obama, zvani „obamamobil", a koji novinari zovu i „zver". Naime, „zver 2", kako saznaje „Blic", trebalo bi već danas da se nađe u jednom od kargo aviona koji stižu u Srbiju uoči posete potpredsednika SAD.

Limuzina je slična predsedničkoj limuzini, a istom pogodnošću koristio se predsednik Francuske Žak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Širak prilikom posete Srbiji. Potpredsednik SAD bi u Srbiju trebalo da stigne avionom „Air force 2" i uz isto obezbeđenje koje prati Obamu. Kako je „Blic" već objavio, Bajdenov avion će u vazdušnom prostoru Srbije pratiti „migovi" Vojske Srbije i tada će vazdušni prostor nad Srbijom biti zatvoren, a najmanje dva sata neće biti poletanja ni sletanja na beogradski aerodrom.

Poseta potpredsednika Amerike Džozefa Bajdena regionu Balkana koštaće ukupno deset miliona dolara i kompletno će ići na teret Bele kuće. Američka administracija ima striktno pravilo da, bez obzira da li njeni najviši zvaničnici idu ili dolaze u goste, uvek snose sve troškove zvanične posete.

Bajdena će po regionu pratiti ukupno 350 bezbednjaka za razliku od predsednika SAD koga prati oko 600 ljudi. Polovina je već stigla kao prethodnica, a ostali dolaze zajedno sa potpredsednikom SAD, kažu za „Blic" srpski izvori uključeni u pripremu ove značajne posete.

Janjić: Prostor za saradnju

- Najvažnije pitanje u ovom trenutku jeste gde je prostor za saradnju Beograda i Vašingtona. Kosovo to sigurno nije. Očekuje se da, prilikom svoje posete Beogradu, potpredsednik SAD izrazi podršku pristupanju Srbije NATO. Uprkos proglašenoj vojnoj neutralnosti, sporazumi koje je Srbija do sada potpisala sa NATO otvaraju prostora da se vojnobezbednosna saradnja proširi. To je jedini prostor gde mogu da sarađuju Beograd i Vašington - kaže za „Blic" Dušan Janjić, direktor Foruma za međuetničke odnose.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajdenobil stiže u Beograd

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2009

BEOGRAD - Potpredsednika SAD Džona Bajdena, koji u sredu stiže u Beograd, sačekaće automobil sličan onome koji koristi i predsednik SAD Barak Obama, zvani „obamamobil", a koji novinari zovu i zver...Naime, „zver 2", trebalo bi već danas da se nađe u jednom od kargo aviona koji stižu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Bajden u Beogradu u bajdenomobilu

Izvor: NaDlanu.com, 18.Maj.2009

BEOGRAD, 18. maja 2009. (Beta) - Potpredsednik SAD Džozef Bajden tokom posete Beogradu koristiće automobil sličan onome koji koristi predsednik SAD, poznat kao "obamamobil", piše u izdanju od ponedeljka dnevnik Blic. Bajden će u Beograd 20. maja doći avionom "Er fors 2" (Air Force 2) uz isto...

Nastavak na NaDlanu.com...

Potpredsednik SAD Džozef Bajden u Beogradu u "Bajdenomobilu"

Izvor: AutoBlog, 18.Maj.2009

Potpredsednik SAD Džozef Bajden tokom posete Beogradu koristiće automobil sličan onome koji koristi predsednik SAD, poznat kao "obamamobil", navodi dnevni list "Blic". Bajden će u Beograd 20. maja doći avionom "Er fors 2" uz isto obezbeđenje koje prati predsednika SAD Baraka Obamu. U tekstu...

Nastavak na AutoBlog...

Džozef Bajden - od bunkera do "zveri"

Izvor: Mondo, 18.Maj.2009

Potpredsednika SAD Džona Bajdena, koji u sredu stiže u Beograd, sačekaće automobil sličan onome koji koristi i Obama, zvani 'obamamobil', a koji novinari zovu i zver. Mediji u SAD: Bajden otkrio tajnu lokaciju bunkera namenjenog zaštiti potpredsednika.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.