Amerika se divi Obami i Klintonovoj

Izvor: B92, 01.Jan.2014, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika se divi Obami i Klintonovoj

Vašington -- Muškarac i žena kojima su se Amerikanci najviše divili u 2013. godini su predsednik Barak Obama i bivša državna sekretarka Hilari Klinton.

Ovo su pokazali rezultati istraživanja koje je sprovela američka agencija "Galup".

Obama se već šest godina nalazi u vrhu godišnje liste, što je uobičajena pozicija za aktuelnog američkog predsednika, navela je agencija.

Međutim, rezultati pokazuju da je podrška za Obamu, u odnosu na prošlu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godinu, kada mu se divilo 30 odsto Amerikanaca, opala na 16 odsto ove godine, javio je Rojters.

Klintonova vodeću poziciju među ženama kojima se Amerikanci najviše dive zauzima već 12 godina, a ukupno 18 puta, više od ijedne druge žene u istoriji ankete koja se sprovodi od 1948. godine.

Bivšoj prvoj dami i senatorki divi se 15 odsto Amerikanaca, dok joj se prošle godine divilo 21 odsto sugrađana, pokazuju rezultati istraživanja.

Među drugim muškarcima kojima su se Amerikanci u ovoj godini divili su bivši predsednici Džordž Buš mlađi, Bil Klinton i Džimi Karter, zatim papa Franja, glumac i režiser Klint Istvud, osnivač Majkrosofta i filantrop Bil Gejts.

Među omiljenim ženama su, pored Klintonove, TV voditeljka Opra Vinfri, prva dama Mišel Obama, bivša guvernerka Aljaske Sara Pejlin, bivša državna sekretarka Kondoliza Rajs i glumica Anđelina Džoli.

Na listi su se našli i pakistanska tinejdžerka koja se zalaže za obrazovanje devojčica Malala Jusufzai, nemačka kancelarka Angela Merkel, britanska kraljica Elizabeta II i vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.