Amerika Mubaraka pustila niz vodu

Izvor: Danas, 06.Feb.2011, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika Mubaraka pustila niz vodu

Tek uoči vikenda poslat je konkretniji nagoveštaj kako će (i koliko) SAD ići dalje u raspetljavanju dramatične krize koja već skoro dve nedelje potresa iz temelja njihovog ključnog saveznika na Bliskom istoku. U petak uveče, u izjavi izveštačima iz Bele kuće, Barak Obama bio je oko toga prilično jasan i odlučan. „Tobožnje reforme u Egiptu, umesto stvarnih reformi, neće biti efikasne i ne rešavaju problem. Uspešna, neophodna tranzicija mora da rezultira demokratskim i fer izborima, kao i da u taj proces budu uključene sve strane“, rekao je američki predsednik, uz propratno upozorenje nadležnima u Kairu da „nasilje i ograničavanje rada medija neće doneti rezultate“.
Pogledaj vesti o: Nemiri u Egiptu

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Obama: Narod Egipta želi slobodu

Izvor: B92, 07.Feb.2011, 07:55

Vašington -- Američki predsednik Barak Obama rekao je da Egipat više neće biti ono što je bio, sada kada tu zemlju već dve nedelje potresaju prodemokratske demonstracije...Obama je naveo da je jasno da narod Egipta želi slobodu i otvorene i pravične izbore...Upitan da li će egipatski predsednik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.