Značajna otkrića arheoloških iskopavanja na Bedemu

Izvor: SandzakInfo.net, 05.Sep.2012, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Značajna otkrića arheoloških iskopavanja na Bedemu

Već dvadesetak dana  traju radovi na rekonstrukciji Novopazaraske tvrdjave koje sa 10 miliona dinara finasira Banka Intesa u okviru akcije Mesto koje volim.
Ovi radovi trajaće do 5. oktobra, a uporedo sa arhitektonskim radovima izvode se i arheološka istraživanja. Ona će biti završena do kraja ove nedelje, a do sada je pronadjeno mnogo predmeta iz prve polovine 20.veka: delovi vojničke opreme, lule, ali i delovi kupaonica iz pomenutog perioda.
Sva istraživanja vrše se pod budnim okom Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Beograda i Muzeja „Ras“ iz Novog Pazara.
„Prava vrednost onoga što je pronadjeno znaće se nakon završetka iskopavanja kada će se sav pronadjeni materijal sakupiti, očistiti i proceniti“ – kazao je Vladan Vidosavljenić, kustos novopazarskog Muzeja „Ras“.

Nastavak na SandzakInfo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakInfo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakInfo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.