Dva rudara poginula nakon kolapsa u rudniku u Poljskoj, jedan nestao

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2024, 12:26

Dva rudara poginula nakon kolapsa u rudniku u Poljskoj, jedan nestao

Dva rudara su nastradala, a treći se vodi kao nestao nakon potresa koji je izazvao delimičan kolaps u delu rudnika Mislovice -Vesola na jugu Poljske, saopštile su danas vlasti.
Rajmun Horst, zamenik izvršnog direktora kompanije "Polska grupa gornicza", koja je vlasnik rudnika, rekao je da su dva rudara koje su spasioci pronašli i izvukli na površinu proglašena mrtvima, dok je jedan prebačen u bolnicu.
Dodao je da je ukupno 12 rudara povređeno, a devet radnika je prevezeno u bolnicu zbog zadobijenih povreda, prenosi Rojters.
Spasioci i dalje tragaju za rudarom koji je nestao, ali nemaju kontakt s njim, dok se na licu mesta radi šest timova za spavanje.
Potres se dogodio tokom noći...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.