Open AI predstavio novi model veštačke inteligencije GPT-4o

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2024, 12:26

Open AI predstavio novi model veštačke inteligencije GPT-4o

Kalifornijska kompanija za razvoj veštačke inteligencije Open AI predstavila je na svojoj veb stranici multimodalni model generativne veštačke inteligencije Dži-Pi-Ti-4o (GPT-4o), koji može da analizira zvuk, sliku i tekst u realnom vremenu.
Kompanija planira da ga uvede u svoje proizvode u narednim nedeljama.
Open AI ističe da je Dži-Pi-Ti-4o ("o" je oznaka za "omni", odnosno "sveobuhvatan") korak ka mnogo prirodnoj interakciji između čoveka i računara, pošto prihvata kao ulaz svaku kombinaciju teksta, zvuka i slike i generiše multimodalni odgovor.
"Ovo je prvi put da zaista pravimo ogroman korak napred kada je u pitanju jednostavnost korišćenja", istakla je tehnološka direktorka Open...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.