Uhapšeno šest osoba zbog krijumčarenja ljudi

Izvor: Press, 14.Apr.2016, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno šest osoba zbog krijumčarenja ljudi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave granične policije - Regionalnog centra granične policije prema Mađarskoj, u saradnji sa pripadnicima BIA u Subotici, na području naseljnih mesta Kanjiža i Đala, uhapisili su šest osoba zbog krijumčarenja ljudi preko srpsko-mađarske granice, saopštio je danas MUP.
Foto:Tanjug
Uhapšeni su Đ.F. (1965) iz Đakovice, S.P. (1965) iz Kanjiže, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Z.D. (1958) iz Subotice, B.S. (1976) iz Novog Kneževca, S.S. (1994) i  D.O. 1992) obojica iz Đale, zbog postojanja osnova sumnje da su kao kriminalna grupa izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.
Sumnja se da su ilegalnim migrantima, pretežno sa područja Kosova i Metohije  i afro azijskih zemalja, organizovali prebacivanje ilegalnim putnim pravcima sa teritorije Srbije na teritoriju Mađarske i dalje u zemlje zapadne Evrope i za tu uslugu naplaćivali od 900 do 1.200 evra po osobi.
Protiv svih osumnjičenih podneta je odgovarajuća krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti, dok je protiv  osumnjičenih  Đ.F. iz Đakovice i B.S. iz Novog Kneževca, po odobrenju tužilaštva, doneto rešenje o zadržavanju u trajanju do 48 časova.
Od osumnjičenih je oduzeto dva putnička motorna vozila, više mobilnih telefona, kao i novčani iznos od ukupno 1.100 evra.
Pogledaj vesti o: BIA,   Subotica

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.