UDARNO! U velikoj akciji BIA i policije zaplenjeno 100 kg kokaina, uhapšena grupa bliska sa kavačkim klanom

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2022, 17:43

UDARNO! U velikoj akciji BIA i policije zaplenjeno 100 kg kokaina, uhapšena grupa bliska sa kavačkim klanom

Munjevita akcija bezbednosnih snaga

U koordinisanoj međunarodnoj akciji Bezbednosno informativne agencije, MUP-a Srbije i tužilaštva zaplenjeno je 100 kilograma kokaina, saznaje Kurir. Akcija je izvedena u saradnji sa bezbednosnim službama iz nekoliko država EU.

U međunarodnoj koordinisanaj akciji BIA MUP i Europola i Eurodžasta zaplenjeno je preko 100kilograma kokaina vrednosti od više od 10 miliona evra i uhapšeno više osoba u EU i Srbiji, saznaje "Blic".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Kako saznajemo droga je zaplenjena u Belgiji, a prema informacijama koje posedujemo uhapšena je grupa koja sarađuje sa kavačkim klanom.

U ovoj akciji u Holandiji uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe srpski državljani kod kojih je pronađeno oružje i izvesna količina novca za koju se sumnja da je nastala izvršenjem krivičnih dela, dok su u Belgiji i Luksemburgu uhapšeni takođe srpski državljani, jedno NN lice, kao i državljanin BiH (42).

Na teritoriji Beograda uhapšen je srpski državljanin (29), kome je određeno zadržavanje od 48 sati, koji će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Droga je zaplenjena u Arlonu, na jugoistoku Belgije, prilikom pretresa jednog skladišta. Osumnjičeni su pokušali da sakriju kokainu betonskim pločama radi lakšeg izvoza.

- Otkriveno je i zaplenjeno najmanje 103 paketa sa od više od jednog kilograma (ukupno oko 115 kilograma)“ za koje se procenjuje da bi dostiglo vrednost od 11,5 miliona evra na tržištu - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Pretresi si istovremeno sprovedeni u Holandiji, Luksemburgu i Srbiji.

- Ukupno je bilo angažovano skoro 100 pripadnika različitih policijskih službi u operaciji koja ima za cilj razbijanje srpske kriminalne organizacije koja se bavi međunarodnom trgovinom kokainom - navelo je tužilaštvo.

Policija nastavlja sa koordinisanim radom na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi distribucije pomenutog narkotika i na otkrivanju ostalih članova navedene međunarodne organizovanane kriminalne grupe.
Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

HAPŠENJE: U velikoj akciji BIA i policije zaplenjeno više od 100 kg kokaina DROGA VREDNA 10 MILIONA NAĐENA U SKLADIŠTU

Izvor: Pančevac-online.com, 26.Nov.2022

U međunarodnoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal, Bezbednosno- informativne agencije i Ministarstva unutrašnjih poslova PU za grad Beograd u Belgiji je zaplenjeno više od 100 kilograma kokaina čija ulična vrednost iznosi više od 10 miliona evra. Akcija je izvedena u koordinaciji sa...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.