HAPŠENJE: U velikoj akciji BIA i policije zaplenjeno više od 100 kg kokaina DROGA VREDNA 10 MILIONA NAĐENA U SKLADIŠTU

16:55

26.11.2022

Podeli vest:

printscreen/MUP

U međunarodnoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal, Bezbednosno- informativne agencije i Ministarstva unutrašnjih poslova PU za grad Beograd u Belgiji je zaplenjeno više od 100 kilograma kokaina čija ulična vrednost iznosi više od 10 miliona evra.

Akcija je izvedena u koordinaciji sa inostranim partnerskim službama Europolom i Eurodžastom.

U ovoj akciji u Holandiji uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe srpski državljani D.R. (28) i D.P. (48) kod kojih je pronađeno oružje i izvesna količina novca za koju se sumnja da je nastala izvršenjem krivičnih dela. U Belgiji i Luksemburgu uhapšeni su takođe srpski državljani S.К. (36), Đ.D. (32), J.V. (33), jedno NN lice i državljanin BiH S.Đ. (42).

Na teritoriji Beograda uhapšen je srpski državljanin V.V. (29) kome je određeno zadržavanje od 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Droga je zaplenjena u Arlonu, na jugoistoku Belgije, prilikom pretresa jednog skladišta. Osumnjičeni su pokušali da sakriju kokain u betonskim pločama radi lakšeg izvoza.

– Otkriveno je i zaplenjeno najmanje 103 paketa sa od više od jednog kilograma (ukupno oko 115 kilograma) za koje se procenjuje da bi dostiglo vrednost od 11,5 miliona evra na tržištu – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Pretresi su istovremeno sprovedeni i u Holandiji, Luksemburgu i Srbiji.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.