OPSADNO STANJE ŠIROM SRBIJE: Pohapšeni Šarićevi, Belivukovi i Zvicerovi ljudi! Pogledajte ovu spektakularnu akciju UKP-a (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2024, 18:47

OPSADNO STANJE ŠIROM SRBIJE: Pohapšeni Šarićevi, Belivukovi i Zvicerovi ljudi! Pogledajte ovu spektakularnu akciju UKP-a (VIDEO)

Načelnik UKP naglasio je da je ova akcija rezultat zajedničkog rada Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, BIA, Evropola, MUP Republike Srbije, kao i policija Republike Srpske, Kraljevine Španije i Republike Grčke.

U zajedničkoj međunarodnoj akciji kodnog naziva Vertikala, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave kriminalističke policije (UKP), Službe za borbu protiv organizovanog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kriminala, Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, Bezbednosno-informativne agencije, Evropola, Evrodžasta, kao i policija Kraljevine Španije, Republike Grčke i Republike Srpske, uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, dva krivična dela teško ubistvo i jedno teško ubistvo u pokušaju.

- Organizatori navedene organizovane kriminalne grupe su Radoje Zvicer, Darko Šarić i Veljko Belivuk, a krivična prijava podneta je protiv ukupno 18 lica - rekao je na konferenciji za medije načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić.

- Ovom akcijom zadat je ozbiljan udarac organizovanom kriminalu. Zahvalio bih se svima koji su u njoj učestvovali, kao i ministru Bratislavu Gašiću, koji nas je podržavao i omogućio sve neophodno za neometan rad - zaključio je Cmolić.

Pretresom stanova i drugih prostorija koje koriste šestoro osumnjičenih na teritoriji Srbije, pronađena je veća količina novca, nekoliko luksuznih satova, mobilni telefoni koji služe za kriptovanu komunikaciju, kao i dve falsifikovane lične isprave.

Uhapšenima na teritoriji Srbije određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Srbija Danas/Kurir
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.