BIA i dalje ćuti o “turbulencijama” u Službi na jugu Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 06.Dec.2019, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIA i dalje ćuti o “turbulencijama” u Službi na jugu Srbije

Razlozi za smene i rotacije u niškom Regionalnom centru Bezbednosno-informativne agencije (BIA), kao i u Leskovcu, Prokuplju, Vranju i Pirotu i dalje su pod velom tajne. U Agenciji već deset dana ne odgovaraju na novinarska pitanja u vezi sa ovim slučajem.

Srpska tajna služba je tajnovita po pitanju “uzburkanosti” u svojim redovima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na jugu Srbije. Novinari Južnih vesti su još 26. novembra uputili mejl sa pitanjima BIA, u vezi sa smenom načelnika niškog Regionalnog centra Agencije Vladimira Vučkovića, koji je postavljen za savetnika direktora Bratislava Gašića.

Vladimir Vučković (desno) postao Gašićev savetnik; foto: Vanja KeserĆute i o razlozima za premeštaj Vučkovićevog zamenika Dušana Ćirkovića, koji je, prema informacijama izvora iz Službe, "avanzovao" u načelnika prokupačke BIA.

Nema informacijama ni o smenama u vranjskom, pirotskom i leskovačkom odeljenju.

O ovome nisu želeli da govore ni, sada već bivši, načelnik Regionalnog centra BIA Niš - Vučković, ali ni direktor Agencije Gašić. Obojica su novinare uputili na centralu Službe, koja na pitanja ne odgovara.

Podsetimo, to što je Vučković smenjen sa mesta načelnika niške BIA i postavljen za savetnika direktora Službe Bratislava Gašića, bivši operativac general Momir Stojanović i urednik portala KRIK Stevan Dojčinović vide ne kao unapređenje, već kao kaznu. Dojčinović kaže da su mnogi “sumnjivi ljudi” završili u niškoj BIA, te da je ovo odeljenje “crna rupa” Službe.

Za razliku od njih, prinudno penzionisani operativac Službe Branko Đorđević, kaže da je optimističan po pitanju promena u BIA, jer "špijunaža, terorizam i kriminal caruju u Novom svetskom poretku”, pa su potrebni mladi “vojnici” koji će tome stati na put.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.