Nije bilo poziva da se poveća broj vojnika na granici s Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 09.Jul.2016, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije bilo poziva da se poveća broj vojnika na granici s Rusijom

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da na samitu NATO-a u Varšavi nije bilo poziva da se poveća broj vojnika Alijanse na granici s Rusijom.

„Ne, poziva da se poveća broj vojnika danas nije bilo“, rekla je Merkelova nakon prvog dana samita, odgovarajući na pitanje novinara.

Merkelova je dodala da su baltičke zemlje i Poljska „izrazile zahvalnost Nemačkoj i drugim državama“ na prvoj sesiji samita zbog odluke da se obrazuju četiri bataljona Alijanse na njenom istočnom bloku, koja će činiti vojnici Nemačke, Velike Britanije, Kanade i Sjedinjenih Američkih Država. 

Prema rečima Merkelove, usaglašenost dejstava Rusije i NATO-a predstavlja uzajamni interes.

„Mislim da je to u obostranom interesu, kao što se, na primer, u Siriji sve dešava u dogovoru SAD i Rusije. NATO i Rusija takođe treba veoma blisko da usaglašavaju svoja dejstva“, istakla je Merkelova. 

Ona je dodala da osnovni akt o uzajamnim odnosima i saradnji Rusije i NATO-a i dalje ima značaj.

„Nemačka je stavila akcenat na to da Osnovni akt NATO—Rusija i dalje ima značaj“, rekla je nemačka kancelarka.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   NATO skup

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.