Nemačka: Danas novi protesti u Kemnicu

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2018, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Danas novi protesti u Kemnicu

U nemačkom gradu Kemnicu, gde su migranti prošlog vikenda usmrtili nožem Nemca, i danas se održavaju protesti protivnika i sledbenika imigracione politike nemačke kancelarke Angele Merkel.

Više od 1.200 policajaca zaduženo je za bezbednost tokom trajanja protesta u tom istočnom nemačkom gradu, prenela je agencija Rojters.

Kemnic je duboko podeljen u vezi sa odlukom kancelarke iz 2015. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da odobri milionima azilanata ulaz u Evropu, a napetosti su se pojačale posle ubistva 35-godišnjeg Nemca pre šest dana.

Demonstranti levičari započeće marš u cetru grada pod sloganom "Srce umesto mržnje".

Dva sata nakon početka protesta levičara, započeće drugi protest - ultradesničara, uključujući PEGIDS i AfD, sa namerom da odaju poštu ubijenom čoveku.

Nemačka policija je iznela u javnost vrlo malo o izbodenom čoveku kao i o okolnostima pod kojima se dogodilo ubistvo.

Na stotine ultradesničara sukobilo se sa policijom prošle nedelje na ulicama Kemnica, nakon što su vlasti saopštile da su pritvoreni jedan Sirijac i jedan Iračanin, kao osumnjičeni za ubistvo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.