Merkelova u memorijalnom centru Jad Vašem

Izvor: RTS, 04.Okt.2018, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova u memorijalnom centru Jad Vašem

Nemačka kancelarka Angela Merkel posetila je memorijalni centar i muzej posvećen žrtvama Holokausta Jad Vašem, u Izraelu, a u knjigu utisaka je upisala da su "Jevreji u Nemačkoj trpeli mržnju i nasilje za koje svet nije znao da su mogući".
"Kasnije je usledio zločin kome nema ravnog - sunovrat civilizacije - Holokaust", napisala je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nemačka kancelarka Angela Merkel, prenosi AP.

U pratnji direktora Jad Vašema Avnara Šaleva, Merkel je, drugog danas posete Izraelu, učestvovala u memorijalnoj ceremoniji za šest miliona žrtava Holokausta.
Merkel boravi u Izraelu radi zajedničkih konsultacija dve vlade, a u njenoj pratnji je veći deo kabineta, velika delegacija privrednika i novi zvaničnik zadužen za borbu protiv antisemitizma.
Očekuje se da će poseta nemačke kancelarke biti fokusirana na ekonomska pitanja, s naglaskom na inovacije, tehnološke i razvojne projekte.
Ovo je sedmi sastanak dve vlade otkako su Izrael i Nemačka uspostavile tu tradiciju pre 10 godina, napominje američka agencija.
Merkel je sinoć imala radnu večeru s premijerom Benjaminom Netanjahuom, a predviđeno je da se ponovo sastanu, dok će njihovi ministri potpisati niz novih sporazuma uključujući naučne razmene i zajedničke projekte u oblasti sajberbezbednosti, veštačke inteligencije i nanotehnologije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da se ZLOČINI NE PONOVE: Merkel u poseti memorijalnom centru Jad Vašem (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2018

Nemačka kancelarka boravi u Izraelu..Nemačka kancelarka Angela Merkel posetila je danas memorijalni centar i muzej posvećen žrtvama Holokausta Jad Vašem, u Izraelu, a u knjigu utisaka je upisala da su "Jevreji u Nemačkoj trpeli mržnju i nasilje za koje svet nije znao da su mogući"...MISTERIJA...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

MERKELOVA I NETANIJAHU: Iranu se ne sme dozvoliti nuklearno oružje! Nemačka i Izrael imaju isti stav ali i različite puteve do tog cilja!

Izvor: Kurir, 04.Okt.2018

Nemačka i Izrael se slažu da Iranu nikada ne bi trebalo dozvoliti da dođe u posed nuklearnog oružja, ali se njihovi stavovi razlikuju po pitanju kako postići taj cilj, izjavila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel tokom posete Jerusalimu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.