Merkelova nije neprijatelj, ona nas spasla sukoba sa HR

Izvor: B92, 16.Avg.2018, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Merkelova nije neprijatelj, ona nas spasla sukoba sa HR"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne smatra nemačku kancelarku Angelu Merkel neprijateljem.

Kako je rekao, Srbija ima malo saveznika u međunarodnoj zajednici, a Angelu Merkel smatra “iskrenim prijateljem“.

“Nju doživljavamo iskrenim prijateljem. Ona nas je spasila sukoba sa Hrvatima, do kog je moglo da dođe zbog krize sa migrantima kad su Mađari podigli zid“, rekao je on za RTS.

Na pitanje kakav mu je stav posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjave kancelarke Angele Merkel da nema promene granica on je rekao da su nas i Nemačka i SAD "razgraničili" onog časa kada su 2008. godine prinali nezavisnost Kosova.

“Zato kad kažu da su protiv razgraničenja to znači da su protiv promene granica koje su uspostavili na našu štetu” rekao je Vučić i dodao da ga mnogi napadaju , pogotovu nu Srbiji, upravo zato jer ne prihvata takve granice.

On je istakao da nam Merkel nije protivnik i da ne treba da zaboravimo šta je učinila za Srbiju u vreme migrantske krize te koliko su i nemačke investicije dorpinele tome da imamo rast od 4,4 odsto.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće da govori o konkretnim rešenjima za Kosovo i Metohiju, jer ih još uvek nema. On je dodao da Srbija ima tri osnovna cilja - očuvanje mira, zaštitu državnih interesa i teritorije i zaštitu prava srpskog naroda.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Merkelova je i dalje prijatelj Srbije"

Izvor: Vesti-online.com, 17.Avg.2018, 09:55

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da ne smatra nemačku kancelarku Angelu Merkel neprijateljem, uprkos njenoj izjavi da su granice na Kosovu sasvim jasno utvrđene...On je za RTS rekao da Srbija ima malo saveznika u međunarodnoj zajednici, a Angelu Merkel smatra "iskrenim prijateljem"...-...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.