Izvor: Vostok.rs, 03.Nov.2018, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova: Debatu o promeni granice pratim sa velikom zabrinutošću

Nemačka kancelarka Angela Merkel sa „zabrinutošću prati“ raspravu o mogućoj promeni „granice“, ističući da se zalaže za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.
Taj stav nemačke kancelarke navodi se u uzvratnom pismu predsedniku Demokratskog saveza Kosova Isi Mustafi, koji joj je krajem septembra preneo svoju zabrinutost, nakon što je pokrenuta debata o promenama „granice“. „Iz moje perspektive veoma je važno da Kosovo nastavi dijalog sa Srbijom uz posredovanje Evropske unije, radi postizanja normalizacije odnosa. Debatu o promeni ’granice‘ i ja, kao i vi, pratim sa velikom zabrinutošću“, prenela je Angela Merkel u pismu čije su navode objavili iz Demokratskog saveza Kosova. Merkelova je Mustafi prenela i stav u vezi sa viznom liberalizacijom za stanovnike Kosova, dodajući da je važno, bez izuzetaka, ispuniti sve kriterijume pre nego što se odobri vizna liberalizacija. „Konsultacije zemalja-članica EU o tom pitanju se nastavljaju“, navela je Merkelova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.