Merkel i Tramp: Brzo pooštriti sankcije Severnoj Koreji

Izvor: Blic, 04.Sep.2017, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel i Tramp: Brzo pooštriti sankcije Severnoj Koreji

Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarala je danas telefonom sa predsednikom SAD Donaldom Trampom i tom prilikom su oba lidera pozvala UN da brzo usaglasi oštrije sankcije protiv Severne Koreje.

Merkel i Tramp osudili su kao "neprihvatljivu eskalaciju" najnoviju nuklearnu probu hidrogenske bombe koju je izveo Pjongjang, saopštio je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert, prenosi Rojters.

- Nemačka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kancelarka i američki predsednik izrazili su stav da međunarodna zajednica mora nastaviti da vrši pritisak na režim u Severnoj Koreji i da Savet bezbednosti UN mora brzo da usvoji dodatne i oštrije sankcije - dodaje je Zajbert.

Merkel je, takođe, rekla Trampu da će se Nemačka založiti za oštrije sankcije EU protiv Pjongjanga, kako bi se Severna Koreja odvratila od kršenja međunarodnog prava i kako bi se postiglo mirno rešenje sukoba, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel i Mun za oštrije sankcije Pjongjangu

Izvor: Blic, 04.Sep.2017

Nemačka kancelarka Angela Merkel i južnokorejski predsednik Mun Džae-in osudili su poslednji nuklearni test Pjongjanga i pozvali na oštrije sankcije Severnoj Koreji, izjavio je portparol njemačke Vlade Štefan Zajbert...On je rekao da su u svetlu nerazumnog i agresivnog stava Pjongjanga, Merkelova...

Nastavak na Blic...

Merkelova i Tramp za oštrije sankcije Severnoj Koreji

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2017, 11:32

Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarala je telefonom sa predsednikom SAD Donaldom Trampom i tom prilikom su pozvali UN da brzo usaglasi oštrije sankcije protiv Severne Koreje.. . Merkelova i Tramp osudili su kao „neprihvatljivu eskalaciju“ najnoviju nuklearnu probu hidrogenske bombe koju...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.