Merkelova i Tramp za oštrije sankcije Severnoj Koreji

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2017, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova i Tramp za oštrije sankcije Severnoj Koreji

Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarala je telefonom sa predsednikom SAD Donaldom Trampom i tom prilikom su pozvali UN da brzo usaglasi oštrije sankcije protiv Severne Koreje.

Merkelova i Tramp osudili su kao „neprihvatljivu eskalaciju“ najnoviju nuklearnu probu hidrogenske bombe koju je izveo Pjongjang, saopštio je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert, prenosi Rojters.

„Nemačka kancelarka i američki predsednik izrazili su stav da međunarodna zajednica mora da nastavi da vrši pritisak na režim u Severnoj Koreji i da Savet bezbednosti UN mora brzo da usvoji dodatne i oštrije sankcije“, dodao je Zajbert.

Merkelova je, takođe, rekla Trampu da će se Nemačka založiti za oštrije sankcije EU protiv Pjongjanga, kako bi se Severna Koreja odvratila od kršenja međunarodnog prava i kako bi se postiglo mirno rešenje sukoba, zaključuje se u saopštenju.

Tanjug

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SAGLASNI! Mun Dažae-in, Merkelova, Tramp i Putin: Jedino PREGOVORI mogu rešiti krizu!

Izvor: RTV Pink, 05.Sep.2017

Predsednik Južne Koreje Mun Džae-in razgovarao je danas telefonom o Severnoj Koreji sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednikom SAD Donaldom Trampom, i svi su oštro osudili Pjongjang zbog najnovije nuklearne probe.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.