Merkel i Mun za oštrije sankcije Pjongjangu

Izvor: Blic, 04.Sep.2017, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel i Mun za oštrije sankcije Pjongjangu

Nemačka kancelarka Angela Merkel i južnokorejski predsednik Mun Džae-in osudili su poslednji nuklearni test Pjongjanga i pozvali na oštrije sankcije Severnoj Koreji, izjavio je portparol njemačke Vlade Štefan Zajbert.

On je rekao da su u svetlu nerazumnog i agresivnog stava Pjongjanga, Merkelova i Mun pozvali međunarodnu zajednicu da što pre usvoje strožije sankcije Severnoj Koreji.

Zajbert je dodao da su dvoje lidera tokom telefonskog razgovora istakli važnost bliske saradnje saveznika i naglasili da je zajednički cilj da se izbegnu oružani sukobe i da se pronađe mirno rešenje.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mun: Odgovor Pjongjangu – sankcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2017, 09:36

Seul će odgovoriti na najnovije severnokorejske nuklearne probe sa nekoliko mera, ali će istovremeno nastaviti da traži načine za rešavanje problema, izjavio je danas južnokorejski predsednik Mun Džae in..."Nedavna nuklearna proba Severne Koreje je ozbiljnija nego prethodna. U jednu ruku, Seul...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.