Merkel: Važno nastaviti dijalog Beograda i Prištine

Izvor: RTS, 02.Nov.2018, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Važno nastaviti dijalog Beograda i Prištine

Nemačka kancelarka Angela Merkel sa "zabrinutošću prati" raspravu o mogućoj promeni granice, ističući da se zalaže za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.
Ovaj stav nemačke kancelarke navodi se u uzvratnom pismu predsedniku Demokratskog saveza Kosova Isi Mustafi, koji joj je krajem septembra preneo zabrinutost, nakon što je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pokrenuta debata o promenama granice.

"Iz moje perspektive veoma je važno da Kosovo nastavi dijalog sa Srbijom uz posredovanje Evropske unije, radi postizanja normalizacije odnosa. Debatu o promeni granice i ja, kao i vi, pratim sa velikom zabrinutošću", prenela je Angela Merkel u pismu čije su navode objavili iz Demokratskog saveza Kosova.
Merkelova je Mustafi prenela i stav oko vizne liberalziacije za žitelje Kosova, dodajući da je važno, bez izuzetaka, ispuniti sve kriterijume pre nego što se odobri vizna liberalizacija.
"Konsultacije zemalja članica EU o ovom pitanju se nastavljaju", navela je Merkelova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkelova pisala Mustafi, ponovila stav o promeni granica

Izvor: B92, 02.Nov.2018

Priština -- Nemačka kancelarka Angela Merkel navela je u pismu bivšem kosovskom premijeru Isi Mustafi da je nastavak dijaloga veoma važan radi normalizacije odnosa...Međutim, kako je navela, zabrinuta je zbog debate o promeni granice, prenela je Koha.net...“Veoma je važno nastaviti dijlog sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.