Izvor: Radio 021, 01.Apr.2020, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Restrikcije i u vreme Uskrsa, pandemija ne zna za praznike

Nemačka neće odustati od sadašnjih restrikcija u borbi protiv virusa korona najmanje do 19. aprila, nedelju dana posle Uskrsa, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel.

Pandemija ne zna za praznike, rekla je Merkel u telefonskom razgovoru sa novinarima, pošto radi od kuće, prenosi portal Politiko.

Ona je apelovala na Nemce da ostanu kod kuće, izbegnu putovanja ili posete porodici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u narednim danima, uključujući i proslavu Uskrsa.

Merkel je rekla da je zajedno sa ministrima donela odluku o nastavku restrikcija do 19. aprila, a vlada će situaciju procenjivati ponovo u danima posle praznika.

Bilo bi veoma loše ako bismo restrikcije ukinuli prerano i onda ih ponovo uvoditi, konstatovala je nemačka kancelarka.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Uskrs,   Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.