Merkel: Pregovori o odnosima sa Londonom neće biti laki

Izvor: B92, 31.Jan.2020, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Pregovori o odnosima sa Londonom neće biti laki

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da pregovori o budućim odnosima Londona i EU posle večerašnjeg izlaska Velike Britanije iz Unije neće biti laki.

Dodala je i da je to prekretnica za EU, ali da Nemačka želi da ostane britanski partner i prijatelj.

"Nemačka hoće da ostane blizak partner i prijatelj Britanije, jer nas ujedinjuju zajedničke vrednosti", poručila je nemačka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kancelarka u video poruci koju je objavio njen kabinet.

Kako prenosi AP, ona je izrazila očekivanje da će dugoročan sporazum o odnosima EU i Britanije biti postignu što je pre moguće.

"Evropska unije ide u te pregovore sa dobrim namerama, ali i braneći sopstvene interese, a Britanija će učiniti isto", ocenila je nemačka kancelarka.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Merkel: Pregovori o odnosima sa Londonom neće biti laki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2020

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da pregovori o budućim odnosima Londona i EU posle večerašnjeg izlaska Velike Britanije iz Unije neće biti laki, dodajući da je to prekretnica za EU, ali da Nemačka želi da ostane britanski partner i prijatelj..."Nemačka hoće da ostane blizak...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.