Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2018, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Na samitu G20 ću razgovarati sa Putinom o tenzijama s Ukrajinom

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da namerava da tokom samita G20 u Argentini razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u vezi s tenzijama između Ukrajine i Rusije nedaleko od Krima.

Merkel je na nemačko-ukrajinskom poslovnom samitu u Berlinu rekla da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Nemačka apeluje na Moskvu da se oslobode brodovi i osoblje i da će o tome razgovarati sa Putinom u Buenos Ajresu.

"To možemo rešiti samo razgovorom jedni sa drugima jer za takve konflikte ne može biti vojnih rešenja", rekla je nemačka kancelarka.

I izvan Ukrajine Rusija je postupila agresivno, stvarajući tako niz zemalja koje ne mogu da se razvijaju na način na koji žele, rekla je Merkel.

"Mi Nemci ne možemo na to da zatvaramo oči", poručila je Angela Merkel.

Kremlj je danas oštro kritikovao molbu ukrajinskog predsednika Petra Porošenka da NATO rasporedi brodove u Azovsko more zbog spora sa Rusijom.

Putin je rekao da su incident izazvali ukrajinski brodovi koji su odbili komunikaciju s ruskom obalskom stražom. Ruski lider je rekao i da su ukrajinski brodovi ušli u ruske teritorijalne vode, dok ukrajinska strana tvrdi da su brodovi bili u međunarodnim vodama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Merkel: Na samitu G20 ću razgovarati sa Putinom o Ukrajini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Nov.2018

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da namerava da tokom samita G20 u Argentini razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u vezi s tenzijama između Ukrajine i Rusije nedaleko od Krima. Merkel je na nemačko-ukrajinskom poslovnom samitu u Berlinu rekla da Nemačka apeluje na...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.