Makron čestitao Angeli Merkel

Izvor: Beta, 25.Sep.2017, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron čestitao Angeli Merkel

Francuski predsednik Emanuel Makron čestitao je nemačkoj kancelarki Angeli Merkel na izbornoj pobedi i izrazio uverenje da će "odlučno" nastaviti saradnju."Pozvao sam Angelu Merkel da joj čestitam. Odlučno ćemo nastaviti saradnju koja je suštinski važna za Evropu i naše zemlje", naveo je noćas Makron na Tviteru.Izborna komisija potvrdila je jutros da je Savez partija CDU/CSU Angele Merkel pobednik parlamentarnih izbora.CDU/CSU je osvojio 33 odsto glasova, što kencelarki Angeli Merkel otvara put za četvrti mandat.Nemačka Socijaldemokratska partije (SPD) je druga sa osvojenih 20,5 odsto glasova.Desničarski AfD je osvojio 12,6 odsto glasova i prvi put će ući u parlament.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Junker: EU potrebna snažna Nemačka

Izvor: Blic, 25.Sep.2017

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker čestitao je danas Angeli Merkel na "istorijskoj" izbornoj pobedi i uputio poziv za formiranje snažne koalicione vlade što pre...- S obzirom na važne globalne izazove, Evropi je potrebna jaka nemačka vlada sada više nego ikada, ona koja može aktivno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.