Fabijus tvrdi da zna da ga je Nemačka prisluškivala

Izvor: RTS, 12.Nov.2015, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabijus tvrdi da zna da ga je Nemačka prisluškivala

Francuski ministar inostranih poslova Loran Fabijus izjavio je da je obavešten da ga je nemačka tajna služba prisluškivala.
"Nemačka kancelarka Angela Merkel mi je rekla. U pitanju je 'indirektno' prisluškivanje", rekao je Fabijus novinarima u Valeti gde se završava dvodnevni samit EU - Afrika.

Fabijus je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će zatražiti od nemačke ambasade u Parizu da sazna detalje o toj informaciji i dodao da je to, kako kaže, svakako neprijatno saznanje.
Radio Berlin-Brandenburg javio je u sredu da je Nemačka služba bezbednosti prisluškivala je Fabijusa.
Nemački radio je dodao da je BND prisluškivala Međunarodni sud pravde u Hagu, Unicef, Svetsku zdravstvenu organizaciju, američki FBI, radio Glas Amerike kao i brojna evropska i američka preduzeća.
Nemački nedeljnik Špigl preneo je prošle nedelje da je BND "sistematski" špijunirala savezničke zemlje u celom svetu.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Pariz

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.