Fabijus tvrdi da zna za nemačko prisluškivanje

Izvor: Blic, 12.Nov.2015, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabijus tvrdi da zna za nemačko prisluškivanje

Francuski ministar inostranih poslova Loran Fabijus izjavio je danas da je obavešten da ga je nemačka tajna služba prisluškivala.

- Nemačka kancelarka Angela Merkel mi je rekla. U pitanju je "indirektno" prisluškivanje - rekao je Fabijus novinarima u Valeti, gde se danas završava dvodnevni samit EU - Afrika.

Fabijus je rekao da će zatražiti od nemačke ambasade u Parizu da sazna detalje o toj informaciji i dodao da je to "svakako neprijatno saznanje".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Radio Berlin-Brandenburg (RBB) javio je u sredu da je Nemačka služba bezbednosti (BND) prisluškivala Fabijusa.

Nemački radio je dodao da je BND prisluškivala Međunarodni sud pravde u Hagu, Unicef, Svetsku zdravstvenu organizaciju (SZO), američki FBI, radio Glas Amerike kao i brojna evropska i američka preduzeća.

Nemački nedeljnik "Špigl" preneo je prošle nedelje da je BND "sistematski" špijunirala savezničke zemlje u celom svetu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.