Bura oko izbora Tuska: Poljska preglasana, Merkel zadovoljna

Izvor: N1 televizija, 09.Mar.2017, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bura oko izbora Tuska: Poljska preglasana, Merkel zadovoljna

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je bilo ispravno preglasati protivljenje Poljske i ponovo izabrati Donalda Tuska na funkciju predsednika Evropskog saveta.

Merkelova je nakon odluke evropskih lidera istakla da su i ostale članice razgovarale sa predstavnicima Poljske. Prema njenim riječima, veoma je važno tražiti konsenzus, ali da se to ne može iskoristiti za blokadu.

Merkelova je naglasila da je ona pogrešna osoba koju treba pitati da li >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << će izbor Tuska imati trajan uticaj na odnose Poljske i EU.

"Zainteresovana sam kao i svi ostali za dobru saradnju sa Poljskom. Videćemo kako će se stvari odvijati. Nadam se da se možemo vratiti osetljivoj saradnji", dodala je Merkelova.

Tusk je danas dobio drugi mandat na funkciji predsednika Evropskog saveta, uz podršku svih članica osim Poljske. Lider vladajuće poljske partije Zakona i pravde Jaroslav Kačinski izjavio je da je podrška Tusku rezultat pritiska nemačke Vlade

Izvor: N1/Reuters
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Merkel: Ispravno preglasavanje Poljske

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Mar.2017, 00:27

BRISEL - Njemački kancelar Angela Merkel izjavila je da je bilo ispravno preglasati protivljenje Poljske i ponovo izabrati Donalda Tuska na funkciju predsjednika Evropskog savjeta...Merkelova je nakon današnje odluke evropskih lidera istakla da su i ostale članice razgovarale sa predstavnicima Poljske...Prema...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.