Skot se požalio da u Srbiji postoji „nepravedan“ odnos prema robi iz SAD

Izvor: Vostok.rs, 05.Okt.2018, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot se požalio da u Srbiji postoji „nepravedan“ odnos prema robi iz SAD

Ambasador Sjedinjenih Država u Srbiji, Kajl Skot, ocenio je da u Srbiji postoji "nepravedan" odnos prema robi iz SAD, da su tarife veće u Srbiji prema robi iz SAD nego što je obrnuto slučaj i da Amerika više neće dozvoliti da bude iskorišćavana.

Govoreći na skupu "Održivi napredak na Balkanu - Srbija u vodećoj ulozi" u Beogradu, Skot je ocenio da je "teško reći" da Srbijakoja ima više partnera u trgovini poput EU, Kine i Rusije, ravnomerno tretira sve svoje partnere".

Američka roba u Srbiji opterećena je tarifama koje su veće nego što su opterećenja za robu iz Srbije koja se prodaje u SAD, rekao je Skot i upitao "da li je fer da cele kategorije američkih poljoprivrednih proizvoda nemaju pristup srpskom tržištu iz bezbednosnih razloga".


 

Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.