SAD ispisale još jednu crnu stranicu u istoriji Saveta bezbednosti

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 19:52

"SAD ispisale još jednu crnu stranicu u istoriji Saveta bezbednosti"

Američki veto na rezoluciju o prekidu vatre u Gazi predstavlja "još jednu crnu stranicu u istoriji Saveta bezbednosti".

Ovo je danas izjavio ruski ambasador pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja.

"Ponovo ju je napisala američka delegacija", rekao je Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Prema njegovim rečima, Sjedinjene Države teže istom cilju kao i Izrael koji, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tvrdi, igra na vreme kako bi "potpuno očistio" Gazu.

"Potpuna odgovornost za posledice pada na Vašington, ma koliko se SAD trudile da to izbegnu, govoreći o svojim važnim posredničkim naporima", rekao je ruski diplomata.

On je poručio da Rusija neće odustati i dodao da zahtev za hitnim prekidom vatre u Gazi "ostaje imperativ".

Sjedinjene Američke Države danas su ponovo uložile veto na predloženu rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o momentalnom prekidu vatre u Pojasu Gaze, treći put otkako su 7. oktobra izbile borbe oko te palestinske enklave.

Od 15 članica Savega bezbednosti UN, 13 je glasalo za predlog rezolucije koju je podneo Alžir, dok je Velika Britanija bila udržana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.