Ruski ambasador pozvan na razgovor

Izvor: B92, 04.Maj.2021, 19:10

Ruski ambasador pozvan na razgovor

Ambasador Rusije u Parizu Aleksej Meškov pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Francuske u vezi sa sankcijama Moskve evropskim predstavnicima.

Takođe, izražena mu je zabrinutost zbog mera kojima se u Rusiji ograničava zapošljavanje radnika u diplomatskim misijama, saopštio je portparol francuskog Ministarstva.

„Kako je ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istakao u subotu, oštro osuđujemo mere koje su ruske vlasti objavile u petak, 30. aprila, protiv niza evropskih zvaničnika, uključujući predsednika Evropskog parlamenta, potpredsednicu Evropske komisije gospođu Jurovu i francuskog poslanika Žaka Mera“, rekao je portparol.

On je naglasio da ove mere „verovatno neće dovesti do smanjenja trenutnih napetosti“, te stoga Pariz očekuje da će se Moskva „ponašati odgovorno“ kako bi postigla smanjenje tih tenzija.

„Saopštenje je predato u ponedeljak, 3. maja, ambasadoru Ruske Federacije, gospodinu Alekseju Meškovu, kada je pozvan u Ministarstvo Evrope i spoljnih poslova“, dodao je portparol.

Napominje se da je ruskom ambasadoru takođe izražena zabrinutost zbog nedavnog usvajanja u Rusiji ukaza kojim se ograničava zapošljavanje radnika u diplomatskim misijama u zemlji: „Pariz je pozvao da se ne poštuje“.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je 30. aprila da Rusija zabranjuje ulazak u zemlju za osmoro državljana zemalja Evropske unije i predstavnika njenih zvaničnih struktura kao odgovor na sankcije. Ruska strana istakla je da je ta mera preduzeta kao odgovor na postupke protiv šest ruskih državljana, kojima je zabranjen ulazak na teritoriju EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruski ambasador pozvan u francusko Ministarstvo spoljnih poslova

Izvor: Blic, 04.Maj.2021

Ruski ambasador pozvan je u francusko Ministarstvo spoljnih poslova gde mu je rečeno da Moskva mora da se ponaša odgovorno nakon što je zabranila ulaz nekim evropskim zvaničnicima, saopštila je danas portparol Ministarstva Agnes fon der Mul.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.