Ruski ambasador: Atmosfera u Vašingtonu toksična

Izvor: B92, 30.Mar.2018, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski ambasador: Atmosfera u Vašingtonu toksična

Vašington -- Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov izjavio je da se ne seća perioda gorih odnosa između Vašingtona i Moskve.

On je u intervjuu za televiziju NBC njuz rekao da ima utisak da je atmosfera u Vašingtonu zatrovana.

"To je toksična atmosfera. Na nama je da odlučimo da li smo u hladnom ratu ili nismo. Ali.... ne sećam se da su naši odnosi bili u tako lošem stanju", naglasio je Antonov.

Dodao je da trenutno postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veliko nepoverenje između SAD i Rusije i da se danas Rusiji prebacuje odgovornost za sve, "čak i za loše vreme".

"Krajnje je vreme da prestanemo da okrivljujemo jedni druge. "Krajnje je vreme da započnemo stvarni razgovor o realnim problemima", naveo je ruski ambasador.

Antonov je takođe ponovio da Rusija negira optužbe za mešanje u američke izbore 2016. godine. "Nemoguće je zamisliti da je Kremlj odgovoran za to", rekao je on i dodao da optužnice specijalnog savetnika Roberta Milera nisu dokaz odgovornosti.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.