Petak, 30.03.2018.

19:47

Ruski ambasador: Atmosfera u Vašingtonu toksična

Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov izjavio je da se ne seća perioda gorih odnosa između Vašingtona i Moskve.

Izvor: Tanjug

Ruski ambasador: Atmosfera u Vašingtonu toksična
Gettyimages/Alexander Aksakov

On je u intervjuu za televiziju NBC njuz rekao da ima utisak da je atmosfera u Vašingtonu zatrovana.

"To je toksična atmosfera. Na nama je da odlučimo da li smo u hladnom ratu ili nismo. Ali.... ne sećam se da su naši odnosi bili u tako lošem stanju", naglasio je Antonov.

Dodao je da trenutno postoji veliko nepoverenje između SAD i Rusije i da se danas Rusiji prebacuje odgovornost za sve, "čak i za loše vreme".

"Krajnje je vreme da prestanemo da okrivljujemo jedni druge. "Krajnje je vreme da započnemo stvarni razgovor o realnim problemima", naveo je ruski ambasador.

Antonov je takođe ponovio da Rusija negira optužbe za mešanje u američke izbore 2016. godine. "Nemoguće je zamisliti da je Kremlj odgovoran za to", rekao je on i dodao da optužnice specijalnog savetnika Roberta Milera nisu dokaz odgovornosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

19 h

Podeli: