Rusija o navodnim vojnim ugovorima sa Venecuelom: Bolton priča obične izmišljotine

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2019, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija o navodnim vojnim ugovorima sa Venecuelom: Bolton priča obične izmišljotine

Ambasador Rusije u Venecueli Vladimir Zajomski rekao je da Moskva nije zaključivala nikakve nove vojne ugovore sa Karakasom i da je izjava savetnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona tim povodom obična izmišljotina.

- To je još jedna u nizu izmišljotina, koja je izgleda potrebna Boltonu kako bi održao iluziju da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Venecuela predstavlja iluzornu pretnju, za šta je kriva, naravno Rusija. Predsednik Putin je preki dan jasno naveo da mi poslednje vreme nismo zaključivali nikakve nove ugovore - izjavio je Zajomski.

Na sastanku sa rukovodiocima informacionih agencija na Međunarodnom peterburškom ekonomskom forumu Putin je izjavio da je Rusija zvanično prodavala oružje Venecueli, ali je poslednje vreme takvih ugovora nije bilo. Pritom, Rusija prema već zaključenim ugovorima je obavezna da servisira isporučeno ranije naoružanje.

Maduro has grossly mismanaged Venezuela’s resources. In May, while hundreds of thousands of Venezuelans went hungry, Maduro gave Russia $209 million for a defense contract to buy their continued support. Venezuelans want true democratic leadership, not repression.

— John Bolton (@AmbJohnBolton) June 16, 2019

Ranije savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džon Bolton napisao na Tviteru da je venecuelanski lider Nikolas Maduro potpisao u maju sa Rusijom vojni ugovor u vrednosti od 209 miliona dolara.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Klincevič: Bolton ispoljio potpuno neznanje o našoj zemlji

Izvor: Vostok.rs, 17.Jun.2019, 11:04

U Rusiji su komentarislai reči savetnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džona Boltona da je venecuelanski predsednik Nikolas Maduro potpisao u maju sa Rusijom vojni ugovor u vrednosti od 209 miliona dolara. „To je još jedna u nizu izmišljotina, koja je izgleda potrebna Boltonu kako...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.