Rusija i Kina će da stoje „leđa uz leđa“, podržavajući jedna drugu — ambasador

Izvor: Vostok.rs, 21.Mar.2024, 11:00

Rusija i Kina će da stoje „leđa uz leđa“, podržavajući jedna drugu — ambasador

Moskva i Peking će nastaviti da stoje „leđa uz leđa“, podržavajući jedni druge, izjavio je kineski ambasador u Rusiji Džang Hanhui u intervjuu za TASS.
„U ponedeljak je [kineski predsednik] Si Đinping čestitao [ruskom predsedniku Vladimiru] Putinu ponovni izbor na mesto predsednika Rusije. Ovo odražava čvrsto prijateljstvo i međusobno političko poverenje između dva lidera. Zemlje čvrsto podržavaju jedna drugu na pitanja koja utiču na njihove ključne nacionalne interese, dok uzastopna strateška saradnja postaje sve jača i jača“, izjavio je kineski izaslanik. On je naglasio da su pod strateškim vođstvom Si Đinpinga i Vladimira Putina rusko-kineski odnosi sveobuhvatnog partnerstva i strateške saradnje sada „ušli u najpovoljniji period u čitavoj istoriji“. „Bilateralni promet je prešao granicu od 240 milijardi dolara. Zaštitna marka „Mejd in Čajna“ postaje sve popularnija, osvaja sve veće poverenje među ruskim potrošačima. U Kini postoji velika potražnja za ruskim poljoprivrednim proizvodima i morskim plodovima“, izjavio je ambasador. Prema rečima kineskog diplomate, i humanitarna saradnja dve zemlje je u usponu. Dve nacije takođe proširuju svoje kontakte u kulturi, umetnosti, turizmu i zdravstvu. „Dinamičan razvoj višestruke rusko-kineske saradnje postavio je socijalnu osnovu za razvoj bilateralnih odnosa“, izjavio je ambasador. Izvor: TASS (F)
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.