RT: Rusija ukazuje na „moćnu propagandnu mašinu“ Francuske

Izvor: Vostok.rs, 13.Okt.2023, 20:56

RT: Rusija ukazuje na „moćnu propagandnu mašinu“ Francuske

 
Francuska vodi propagandni rat protiv Rusije i zaglušuje objektivne informacije iz nezavisnih izvora lažima koje se šire u medijima, izjavio je izaslanik Moskve u Parizu.
U razgovoru za Izvestija, ambasador Aleksej Meškov je upitan o tome kako se francusko društvo trenutno oseća prema Ukrajini. On je objasnio da iako je podrška opala, nedavne ankete pokazuju da većina Francuza i dalje ima prilično pozitivan stav prema Kijevu i podržava isporuke oružja zemlji. Ambasador je izjavio da je to „razumljivo“, s obzirom na to da Francuska ima „prilično jaku i efikasnu propagandnu mašinu“. „U proteklih godinu i po dana nisam video ni jedan pozitivan izveštaj o Rusiji u štampi ili na televiziji. Neki nezavisni blogeri i političari daju objektivne informacije, ali one su zagušene u količini ogromnih antiruskih laži koje se šire po svim medijima. To, naravno, ima psihološki efekat na običnog Francuza“, izjavio je diplomata. Ipak, uprkos podršci preko 50% stanovništva, Meškov je izjavio da Francuska neće moći još dugo da snabdeva Ukrajinu oružjem. On je dodao da su francuski vojni zvaničnici već pozvali na okončanje „neograničenih“ isporuka oružja Kijevu i pozvali Pariz da se umesto toga fokusira na francusku nacionalnu bezbednost. „S obzirom na to da su Francuzi danas rasuti po gotovo svim regionima sveta gde postoje tenzije, oni više nemaju dovoljno oružja za sopstvene potrebe“, izjavio je ruski ambasador. Prošlog meseca, francuska ministarka za Evropu, Lorens Bun, pozvala je na eskalaciju informacionog rata protiv Rusije i pozvala Brisel da pomogne u suprotstavljanju „strategiji ruskog uticaja“, koja navodno ima za cilj da baci sumnju u prednosti članstva u EU u zemljama kandidatima i na kraju „oslabi Evropsku uniju“. Ruski zvaničnici su u više navrata optuživali zapadne nacije za neobuzdanu antirusku retoriku dok su ućutkavali ruska gledišta. U intervjuu za Njuzvik u septembru, ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio je da, iako se tvrdnje Kijeva rutinski uzimaju kao nominalna vrednost od strane američkih medija, pozicija Moskve je cenzurisana i odbačena kao „propaganda Kremlja“. „Istini predstoji izuzetno trnovit put da dopre do američke publike“, izjavio je Antonov, napominjući da je američka javnost ipak „spremna i čak željna“ da dobije nepristrasne analize i istinite informacije.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)

Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.