Pred celim Savetom bezbednosti kritikovao UN zbog BOMBARDOVANJA SRBIJE: Ove reči ambasadora Rusije PAMTIĆE SVI

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2020, 19:06

Pred celim Savetom bezbednosti kritikovao UN zbog BOMBARDOVANJA SRBIJE: Ove reči ambasadora Rusije PAMTIĆE SVI

Predstavnik Rusije pri Ujednijenim nacijama Vasilij Nebenzja kritikovao je danas na sednici Saveta bezbednosti svetsku organizaciju zbog konflikta u bivšoj Jugoslaviji i bombardovanja Srbije.

Prema njegovim rečima, nakon decenija evropske koegzistencije, došli su raspad Sovjetskog Saveza, zatim konflikt u bivšoj Jugoslaviji, ekspanzija NATO-a ka grancama Rusije, bombardovanje Srbije - i bilo je jasno da stvari ne idu kako treba.

- Više puta smo pokušali da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << skrenemo pažnju na to i predlagali formule koje su mogle da garantuju mir i bezbednost u Evropi i svetu, ali neki od vas odabrali su da nas ne čuju i nastavili da guraju proširenje NATO-a - rekao je Nebenzja na sastanku Saveta povodom 75 godina od krja Drugog svetskog rata.

On je naveo da, nakon gruzijske agresije u Južnoj Osetiji, danas svedočimo ratu u Ukrajini, koji neki prepisuju Rusiji, a koji je zapravo rezultat državnog udara.

- Umesto da udružite snage i bavite se pravim izazovima poput međunarodnog terorizma, trgovinom droge, sajberkriminalom, neki od vas su zauzeti tražeći naprijatelja - crnu mačku u mračnoj sobi - poručio je Nebenzja.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.