OVO JE TINJAJUĆI KONFLIKT KOJI MOŽE DA SE RAZBUKTA SVAKOG TRENUTKA Ruski ambasador označio krivce za situaciju na Kosovu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2022, 18:22

"OVO JE TINJAJUĆI KONFLIKT KOJI MOŽE DA SE RAZBUKTA SVAKOG TRENUTKA" Ruski ambasador označio krivce za situaciju na Kosovu

Situacija na Kosovu će još dugo ostati eksplozivna zbog izostanka pritiska Evropske unije i Sjedinjenih Država na Prištinu, izjavio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

- Ne vidim ni jedan preduslov da se ovo ili bilo koje drugo pitanje reši u roku od mesec dana. Problem je nepostojanje osnova za normalno dugoročno rešavanje. Pre svega, nedostatak namere Evropske unije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Vašingtona da izvrše pritisak na Prištinu. Pritisaka neće biti. I cela situacija će još dugo da balansira na ivici eksplozivnosti - rekao je ruski diplomata.

- Ovo čak nije ni zamrznuti konflikt, već tinjajući konflikt koji može da se razbukta svakog trenutka - dodao je ambasador.

BONUS VIDEO: Albanci nezakonito upali na imanje Srbina
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.