OGLASIO SE RUSKI AMBASADOR O SITUACIJI NA KOSOVU: Uputio optužbe na račun Zapada - Vaš predlog doliva ulje na vatru

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2022, 18:31

OGLASIO SE RUSKI AMBASADOR O SITUACIJI NA KOSOVU: Uputio optužbe na račun Zapada - "Vaš predlog doliva ulje na vatru"

 Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko optužio je danas Zapad da "doliva ulje na vatru" insistiranjem na francusko-nemačkom predlogu za rešavanje kosovskog pitanja

Ukazujući na to da visoki predstavnik EU za spoljnu politku i bezbednost Žosep Borelj "jasno aludira" da je sada neophodno usredsrediti se na taj predlog, Bocan-Harčenko je u saopštenju koje prenosi ruska ambasada ocenio da "po svoj prilici, javni stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o tome za njega (Borelja) nije važan".

- Drugim rečima: Zapad je smanjio napetost problema registarskih tablica, koji je Priština veštački stvorila, ali nije to uradio u cilju normalizacije situacije u pokrajini. Sada ponovo doliva ulje na vatru - naveo je Bocan-Harčenko

Podsetio je da je saglasnost na posredovanje Evropske unije u dijalogu dala Generalna skupština UN i istakao da se Brisel nije posavetovao sa državama-članicama Svetske organizacije "da bi tako olako, zapovednički uvrstio francusko-nemački plan u agendu dijaloga".  

 Bocan-Harčenko ukazuje da većina, odnosno više od 100  članica UN ne priznaje kosovsku "nezavisnost" .

On se osvrnuo i na zajedniccku sednicu  parlamenata Albanije i samoproglašenog Kosova, ocenivssi da su u EU  olako primili kao očekivane "alarmantne poruke iz Tirane" , koje su prema njegovim reccima u duhu ideja „Velike Albanije“ i koje veličaju OVK i njene vođe  optužune za zločine protiv čovečnosti.

- Sve u svemu, izgleda da posrednička delatnost EU nema ništa za zajedničko sa ulogom čestitog brokera - zaključio je Bocan-Harčenko.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bocan-Harčenko upozorava: "Zapad ponovo doliva ulje na vatru na Kosovu i Metohiji"

Izvor: 24sedam.rs, 29.Nov.2022

Zapad je smanjio napetost problema registarskih tablica, koji je Priština veštački stvorila, ali nije to uradio u cilju normalizacije situacije u pokrajini

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.