Ko su bili i gde su danas predstavnici srpske delegacije koja je u februaru 1999. išla na pregovore u Rambuje?

Izvor: Danas, 24.Mar.2024, 09:17

Ko su bili i gde su danas predstavnici srpske delegacije koja je u februaru 1999. išla na pregovore u Rambuje?

U dvorcu izgrađenom za vreme Luja XVI u gradu Rambujeu februara 1999. godine otpočela je mirovna konferencija o Kosovu. Na konferenciji su učestvovali predstavnici vlasti u Srbiji i kosovskih Albanaca, uz posredovanje izaslanika SAD, Rusije i EU, današnjeg ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila, Borisa Majorskog i Volfganga Petriča. Pregovori su propali i to je označio kraj nastojanja da se kriza na Kosovu reši mirnim putem.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Azem Vlasi za Danas: Do bombardovanja nije moralo da dođe

Izvor: Danas, 24.Mar.2024

Bombardovanju Savezne republike Jugoslavije 1999. prethodili su pregovori između Srpske i delegacije kosovskih Albanaca u francuskom dvorcu Rambuje iz februara te godine. Azem Vlasi nekadašnji visoki funkcioner u SFRJ kaže za Danas da je verovao da će Rambuje doneti političko rešenje za Kosovo...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.