Integracioni procesi na evroazijskom prostoru i perspektive za saradnju sa Srbijom

Izvor: BKTV News, 26.Nov.2013, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Integracioni procesi na evroazijskom prostoru i perspektive za saradnju sa Srbijom

U organizaciji Odbora za spoljne poslove, u Domu Narodne skupštine održano je javno slušanje na temu: Integracioni procesi na evroazijskom prostoru i perspektive za saradnju sa Srbijom. Učesnicima javnog slušanja obratili su se i ambasador Rusije Aleksandar Vasiljević Čepurin i ambasador Belorusije Vladimir Čušev, ističući da je smisao evroazijskih integracija da se ujedine privrede i industrije uz ravnopravnost >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i pravednu konkurenciju.
Otvarajući javno slušanje, predsednik Odbora za spoljne poslove Miloš Aligrudić je istakao da integracioni procesi i mogućnosti ekonomske saradnje Srbije sa državama na evroazijskom prostoru otvaraju nove perspektive za ekonomski razvoj Srbije. On je naglasio i da evroazijske integracije nisu politički projekat, već se zasnivaju na ekonomskom pragmatizmu. Ambasadori Rusije i Belorusije, Čepurin i Čušev, istakli su da Carinska ekonomska unija Belorusije, Kazahstana i Rusije postoji od 2010. godine, da je zajednički ekonomski prostor na snazi od 2012. godine, a da je predviđeno da od 2015. godine zaživi Evroazijski ekonomski savez, kao i njegovo proširivanje i saradnja sa drugim zemljama.
Direktor Departmana za razvoj integracija Evroazijske ekonomske komisije Viktor Spaski i načelnik Odeljenja za međunarodnu saradnju Evroazijske ekonomske komisije Anton Azarov govorili su o dinamici i prvim rezultatima i efektima evroazijskih integracija. Javnom slušanju prisustvovali su narodni poslanici, među kojima i poslanica Milanka Karić, kao i predstavnici diplomatskog kora, državnih institucija, nevladinih organizacija, koji su nakon izlaganja panelista učestvovali u raspravi o mogućnostima i perspektivama integracionih procesa na evroazijskom prostoru.




 
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Evroazijski ekonomski savez po prvi put u Narodnoj skupštini Srbije

Izvor: Vostok.rs, 26.Nov.2013

26.11.2013. - Niko neće moći da sedi na dve stolice..Ništa nije bez alternative, svaka integracija među državama ima alternativu, rekao je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin tokom javnog slušanja na temu: ”Integracioni procesi na evroazijskom prostoru i perspektive za saradnju sa Srbijom”...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.