Gulen: Atentat na ruskog ambasadora gnusni čin terorizma

Izvor: RTS, 20.Dec.2016, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gulen: Atentat na ruskog ambasadora gnusni čin terorizma

Sveštenik Fetulah Gulen osudio je atentat na ruskog ambasadora u Turskoj, nazvavši ga "gnusnim činom terorizma" i pozvao tursku vladu da identifikuje svakog povezanog sa napadačem, prenosi "Rojters".
"Najjačim rečima osuđujem ovaj gnusan čin terora", napisao je Fetulah Gulen u saopštenju.

Gulen je izdao saopštenje nakon što je jedan od njegovih saradnika negirao navode >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neimenovanog turskog pripadnika obezbeđenja koji je rekao da je atentat na ruskog ambasadora Andreja Genadijeviča Karlova "veoma jak signal" da je napadač povezan sa Gulenovim pokretom.
Zvanična Ankara je optužila Gulena za glavnog krivca za neuspeli pokušaj državnog udara u julu, nakon kojeg je hiljade ljudi osumnjičeno da pripadaju njegovom pokretu.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Turska

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gulen: Gnusni čin terorizma

Izvor: Mondo, 20.Dec.2016

Islamski sveštenik Fetulah Gulen osudio je sinoć atentat na ruskog ambasadora u Turskoj, nazvavši ga "gnusnim činom terorizma" i pozvao tursku vladu da identifikuje svakog povezanog za ubicom. Amerikanci nude pomoć...Foto: youtube/printscreen Fetulah Gulen.."Najjačim rečima osuđujem ovaj gnusan...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.