Saopštenje Gulena: Ubistvo Rusa je gnusan čin terorizma

Izvor: B92, 20.Dec.2016, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saopštenje Gulena: Ubistvo Rusa je gnusan čin terorizma

Sveštenik Fetulah Gulen osudio je atentat na ruskog ambasadora u Turskoj, nazvavši ga "gnusnim činom terorizma".

On je pozvao tursku vladu da identifikuje svakog povezanog za napadačem, prenosi Rojters.

"Najjačim rečima osuđujem ovaj gnusan čin terora", napisao je on u saopštenju.

Gulen je izdao saopštenje nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je jedan od njegovih saradnika negirao navode neimenovanog turskog pripadnika obezbeđenja, koji je izjavio da je atentat "veoma jak signal" da je napadač povezan sa Gulenovim pokretom.

Zvanična Ankara je optužila Gulena za glavnog krivca za neuspeli pokušaj državnog udara u julu, nakon kojeg je hiljade ljudi osumnjičeno da pripadaju njegovom pokretu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gulen: Atenat na ruskog ambasadora gnusni čin terorizma

Izvor: RTS, 20.Dec.2016

Sveštenik Fetulah Gulen osudio je atentat na ruskog ambasadora u Turskoj, nazvavši ga "gnusnim činom terorizma" i pozvao tursku vladu da identifikuje svakog povezanog za napadačem, prenosi "Rojters". . "Najjačim rečima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.