Čepurin: Srbija je pouzdani partner Rusije

Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2016, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin: Srbija je pouzdani partner Rusije

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin napisao je u autorskom tekstu za Večernje novosti da je Srbija pouzdani partner Rusije i da zvanična Moskva visoko ceni iskreno raspoloženje srpskog rukovodstva za dalje unapređenje saradnje sa Rusijom.

On je dodao da treba istaći i značajni konstruktivni doprinos srpske diplomatije koja se protivi donošenju antiruskih odluka, zagovara smanjenje napetosti u Evropi i teži proširenju spoljnopolitičkih horizonata zemlje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
"Novi impuls našoj saradnji bez sumnje će dati poseta Dimitrija Medvedeva Srbiji, koja je planirana za jesen. Naš potencijal je veliki i može da bude realizovan u zajedničkim projektima, čiji je cilj povećanje blagostanja naših građana", napisao je Čepurin.

"Uzimajući u obzir krhkost stanja regiona, pokušaji nametanja ovde svojih šablona, kao i ubacivanje preko pseudodemokratskih struktura onih ideja koje šire nesuglasice i slabe vlast, kako bi bila poslušna i nesuverena, nisu samo protivpravni, nego i vrlo opasni", ocenio je Čepurin.

On je podsetio da su se već videli rezultati takve politike u Jugoslaviji devedesetih godina, u severnoj Africi, na

Bliskom i Srednjem istoku, u Ukrajini.

"Međutim, vojničići konfrontacije su još uvek u stroju i vidimo ih ovde kako teže da nanesu štetu i Rusiji i Srbiji.

U zadnje vreme, oni sve češće vire iz rovova, ponašajući se bahato kao da su gazde", zaključio je Čepurin..

Kako je istakao, Rusija se dosledno zalaže za teritorijalni integritet Srbije, striktno poštovanje rezolucije Saveta

bezbednosti UN 1244. Čepurin, takođe, smatra da se ne sme dopustiti devalvacija Misije UN na Kosovu i Metohiji.

Prema njegovim rečima, apsolutno su nelegitimni pokušaji Kosova da uz pomoć spoljnih pokrovitelja insistira na učlanjenju u međunarodne organizacije.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.