Čepurin: Rusija ne menja stav o Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 08.Mar.2014, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin: Rusija ne menja stav o Kosovu

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin izjavio je da Moskva neće menjati stav o Kosovu pošto je predsednik Rusije situaciju na Krimu uporedio sa Kosovom.

Putin je ukazao na dvostruka pravila, kaže ambasador Čepurin  

Predsednik Rusije Vladimir Putin je ove nedelje govoreći o angažovanju Rusije u Autonomnoj Republici Krim s većinskim ruskim stanovništvom koje traži odvajanje od >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ukrajine, rekao da stanovništvo tog crnomorskog poluostrva ima pravo na samoopredeljenje kao što je dato kosovskim Albancima.

"Odmah se vidi da on (Putin) govori o dvostrukim aršinima. Direktno ću vam reći: Rusija nije menjala i neće menjati svoj stav o pitanju Kosova. Potpuno podržavamo Srbiju, kako je to apsolutno nepromenjljivo bilo i pre", rekao je Čepurin u intervjuu listu Politika od subote.

Čepurin je rekao da ambasada Rusije u Beogradu dobija "neverovatno mnogo mnogo obraćanja" u vezi s podrškom za stavove Moskve o Ukrajini.

"Veoma cenimo odnos srpskog naroda i rukovodstva Srbije prema nama", rekao je Čepurin.

 

 

Pročitajte još:

 

* EU: Ne znamo zašto, ali ne mogu da se porede Krim i Kosovo

* "Krimska kriza zbog Kosova"

* Putin: Ako može Kosovo, može i Krim
Pogledaj vesti o: Moskva,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.