Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2022, 15:54

Bocan-Harčenko: Rast tenzija na Kosovu i Metohiji mogao bi da preraste u krvoproliće

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je situacija na Kosovu i Metohiji dostigla tačku koja bi mogla da dovede do "krvoprolića".

"Tenzije brzo rastu, što je veoma opasan trend. Rekao bih da je situacija došla do tačke posle koje je moguće krvoproliće ili vruća faza sukoba", rekao je Bocan-Harčenko za TV kanal "Rosija-24.

Bocan-Harčenko je istakao da se Priština >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koju podržavaju SAD i EU, otvoreno zalaže za upotrebu sile.

"U ovoj fazi predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastoji da reši ovu eskalaciju, da pronađe miran izlaz iz ove spirale, a da ne dozvoli da ona evoluira u vruću fazu. Ali ponavljam, izuzetno je teško, jer Priština sasvim otvoreno, bezočno pokušava da grubom silom, preuzme Kosovo", rekao je Bocan-Harčenko.

Kako je ocenio, Priština to radi ne samo uz omogućavanje, već "uz podršku Zapada, na čelu sa SAD i EU", prenosi TASS.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Tenzije na Kosovu – deo mnogo opasnijeg plana SAD, EU i NATO"

Izvor: B92, 12.Dec.2022

Skot Benet, bivši američki oficir za psihološki rat i analitičar Stejt departmenta rekao je šta stoji iza najnovijih tenzija na Kosovu i Metohiji..."Zastoj na pretežno srpskom severnom Kosovu izazvan je hapšenjem bivšeg policajca Dejana Pantića optuženog za napad na kosovsku patrolu", rekao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.