Ankara pozvala na razgovor ruskog ambasadora

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Dec.2015, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ankara pozvala na razgovor ruskog ambasadora

ANKARA - Turska je pozvala danas ambasadora Rusije na razgovor optuživši Moskvu za "provokaciju" nakon prolaska ruskog vojnog broda kroz BosFor sa naoružanim vojnicima na palubi.

Odnosi Turske i Rusije pogoršali su se od kada je Turska prošlog mjeseca postala prva članica NATO-a koja je oborila ruski avion u Siriji, kada je poginuo jedan pilot.

Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu rekao je juče, komentarišući snimak prolaska ruskog vojnog broda kroz Bosfor, na kojem se vidi vojnik na palubi kako drži raketni bacač, da se radi o provokaciji.
Pogledaj vesti o: Moskva,   NATO,   Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Protest Turske Moskvi zbog mahanja sa palube ratnog broda

Izvor: Press, 07.Dec.2015

. Turska je danas pozvala ruskog ambasadora u Ankari nakon što je optužila Rusiju za provokaciju, jer je za vikend jedan član posade ruskog ratnog broda navodno mahao sa raketnog lansera na palubi dok je brod prolazio vodama pored Istanbula, saopštili su zvaničnici.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.