Ministarstvo podnelo dve prijave za privredni prestup zbog nesreće u rudniku Soko

Izvor: JužneVesti.com, 18.Avg.2022, 17:56

Ministarstvo podnelo dve prijave za privredni prestup zbog nesreće u rudniku "Soko"

Pored krivične prijave protiv 14 osoba za koje smatra da su odgovorne za nesreću u rudniku "Soko“, Ministarstvo rudarstva i energetike podnelo je i dve prijave za privredni prestup protiv Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" i protiv beogradske kompanije "Teragold & CO“.

Zbog nesreće u kojoj je poginulo 8 rudara i povređen 21, Ministarstvo je krivične prijave za privredni prestup podnelo Osnovnom tužilaštvu u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Aleksincu.

Kako navode u saopštenju, rudarska inspektorka Ministarstva podnela je prijavu protiv Javnog preduzeća PEU "Resavica“ zbog toga što su izvodili rudarske radove na eksploataciji uglja bez pribavljenog rešenja o odobrenju koje izdaje Ministarstvo.

Kao i protiv kompanije "Teragold & CO“ Doo Beograd zbog toga što su sačinili konačni izveštaj o izvršenoj tehničkoj kontroli rudarskog projekta koji nije izražen u skladu sa prethodno odobrenom dokumentacijom koja je propisana zakonom - naode iz Ministarstva.

Dodaju i da je Osnovnom tužilaštvu u Aleksincu predat zapisnik inspektorke, brojni dokazi i druga dokumentacija kojom Ministarstvo raspolaže u vezi sa rešenjima o odobrenju za izvođenje rudarskih radova.

Podestimo, nakon što su iz Osnovnog tužilaštva u Aleksincu saopštili da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo koga zbog nesreće u rudniku "Soko" kod Sokobanje, usledila je krivična prijava Ministarstva protiv 14 osoba.

Zbog nesreće je proglašen Dan žalosti, a iz Ministarstva su ranije naveli da su se nastradili ljudi ugušili zbog visoke koncentracijemetana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Pored krivičnih, prijava i za privredni prestup zbog nesreće u rudniku Soko .

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Avg.2022

Ministarstvo rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu podnelo prijavu za privredni prestup protiv JP PEU „Resavica“ i odgovornih lica u ovom preduzeću zbog nesreće u rudniku „Soko“...Ministarstvo je, pored krivične prijave Višem...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.