Pored krivičnih, prijava i za privredni prestup zbog nesreće u rudniku  Soko .

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Avg.2022, 19:15

Pored krivičnih, prijava i za privredni prestup zbog nesreće u rudniku Soko .

Ministarstvo rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu podnelo prijavu za privredni prestup protiv JP PEU „Resavica“ i odgovornih lica u ovom preduzeću zbog nesreće u rudniku „Soko“.

Ministarstvo je, pored krivične prijave Višem javnom tužilaštvu u Nišu protiv 14 lica za koje smatra da su odgovorna za nesreću u rudniku kada je osam rudara stradalo, a njih 20 povređeno, podnelo >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << i prijavu protiv privrednog društva za proizvodnju, inženjering, projektovanje i marketing „Teragold & CO“ d.o.o. iz Beograda i odgovornog lica u ovoj kompaniji.

Postupajuća rudarska inspektorka Ministarstva rudarstva i energetike podnela je prijavu za privredni prestup protiv JP PEU „Resavica“ zbog toga što su izvodili rudarske radove na eksploataciji uglja bez pribavljenog rešenja o odobrenju koje izdaje Ministarstvo.

Protiv kompanije „Teragold & CO“ d.o.o. podneta je prijava zbog toga što je sačinila konačni izveštaj o izvršenoj tehničkoj kontroli rudarskog projekta koji nije izražen u skladu sa prethodno odobrenom dokumentacijom koja je propisana zakonom.

Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu predat je i zapisnik inspektorke, brojni dokazi, kao i druga dokumentacija kojom Ministarstvo raspolaže u vezi sa rešenjima o odobrenju za izvođenje rudarskih radova.
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.