Prijave za privredni prestup zbog nesreće u rudniku Soko

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2022, 16:14

Prijave za privredni prestup zbog nesreće u rudniku "Soko"

Ministarstvo rudarstva i energetike je, pored krivične prijave, podnelo i prijave za privredni prestup zbog nesreće u rudniku "Soko".

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo je, pored krivične prijave Višem javnom tužilaštvu u Nišu protiv 14 osoba za koje smatra da su odgovorna za nesreću u rudniku "Soko", u kojoj je osam rudara stradalo, a njih 20 povređeno, podnelo i Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu dve prijave za privredni prestup protiv JP PEU "Resavica" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i odgovornih lica u tom preduzeću, kao i protiv privrednog društva za proizvodnju, inženjering, projektovanje i marketing "Teragold & CO" doo Beograd i odgovornog lica u toj kompaniji.

Rudarska inspektorka Ministarstva podnela je prijavu za privredni prestup protiv JP PEU "Resavica" zbog toga što su izvodili rudarske radove na eksploataciji uglja bez pribavljenog rešenja o odobrenju koje izdaje Ministarstvo.

Protiv kompanije "Teragold & CO" doo Beograd prijava je podneta zbog toga što su sačinili konačni izveštaj o izvršenoj tehničkoj kontroli rudarskog projekta koji nije izražen u skladu sa prethodno odobrenom dokumentacijom koja je propisana zakonom.

Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu predat je i zapisnik inspektorke, brojni dokazi, kao i druga dokumentacija kojom Ministarstvo raspolaže u vezi sa rešenjima o odobrenju za izvođenje rudarskih radova, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.