Konuzin o bombardovanju

Izvor: RTS, 23.Mar.2012, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konuzin o bombardovanju

Vojna agresija na Srbiju trasirala put separatizmu Kosova, rekao ambasador Aleksandar Konuzin na skupu povodom 13. godišnjice bombardovanja. Danas je očigledno da je jednostrano proglašenje nezavisnosti Pokrajine deo evroatlantskog plana podele Srbije, rekao Konuzin.

U Beogradu je organizovan skup posvećen 13. godišnjici od bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, na kome je istaknuto da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je to urađeno protiv svih odredbi međunarodnog prava i rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih Nacija.

Na skupu "Kosovo i Metohija - 13 godina posle NATO agresije", ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin rekao je da je "vojna agresija NATO protiv tadašnje SRJ trasirala put separatizmu Kosova".

Konuzin je naveo i da nisu slučajno tadašnji pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova "a danas visoki funkcioneri samoproglašene kosovske države javno govorili kako se NATO bori na njihovoj strani".

"Danas je očigledno da je jednostrano proglašenje nezavisnosti Pokrajine deo evroatlantskog plana podele Srbije", rekao je Konuzin.

Konuzin je naveo i da problem Kosova "i dan danas ostaje otvoren" i da je "Kosovo postalo poligon za testiranje političkog protivpravnog mešanja u stvari suverenih država uz primenu sile".

Skup su organizovali Beogradski forum za svet ravnopravnih, SUBNOR i Klub generala i admirala, a među govornicima su bili i bivši visoki funkcioneri SRJ Vladislav Jovanović i Živadin Jovanović.

Uz ambasadora Belorusije u Srbiji Vladimira Guševa, skupu su prisustvovali i predstavnici ambasada Kine i Irana.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   NATO skup

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.